Followers

Thursday, June 28, 2012

Keychain Felt Gebu - Boboi



KRAF FELT GEBU "BOBOI"


"Boboi" ala kartun yang sedang terkenal sekarang ni Boboiboy yang comel ini dibuat daripada polyester felt dengan jahitan tangan. Puas hati dapat buatkan Boboi sendiri untuk si Nafisah. Belum siap jahit lagi dia dah teka "itu boboiboy!". Ehe kalau dia boleh kenal design ni maknanya bentuk freehand boboi saya ni menjadi ler. Saya kata nak buatkan boboi gebu. Kemain suka dia siap suruh buat lagi. Oleh sebab akan buat lagi saya dah siapkan potongan kadbod bentuk-bentuk boboi ni - bentuk muka, topi, rambut remos & pad mata. Lain-lain bola mata & sideburn tu boleh potong kemudian. Hidung saya buat bola felt berisi sedikit fiber supaya comel macam anak patung (konon 3D la sikit). Oh ye saya tak guna gam, semuanya dijahit supaya tahan lasak kalau budak bawah 3 tahun main (macam Nafisah yang dok picit-picit felt gebu ni sebab gebu macam bantal).

Untuk tempahan anda boleh pilih untuk jadikan si comel ini sebagai KEYCHAIN atau HANDPHONE STRAP. Cuma tambah RM2 untuk tambahkan nama di bahagian belakang. Kami buatkan khas untuk anda!

Handmade craft from polyester felt. Can choose to have this cute guy as KEYCHAIN or HANDPHONE STRAP. Add RM2 to have your name at the back. Specially tailormade for you!

 ::Untuk HARGA dan TEMPAHAN boleh klik ke page KEDAI STYLO IBU 

Keychain Felt Gebu - Bird


KRAF FELT GEBU "BIRD"

Design ni ala angry bird yang budak tengah suka sangat walaupun tak pernah tengok game atau kartunnya. Samalah si kecil di rumah ni yang terikut-ikut nak baju, kasut, begnya. Dan sebelum dia ter-mintak keychain kat luar sana baik saya buatkan Bird ni. Siap boleh lari dari kaler asal merah hitam. Jadi ibu boleh buat banyak-banyak dengan macam-macam kaler. Dalam gambar ni guna kaler merah (badan), oren (pad mulut & mata), kuning (mulut), hitam (kening & ekor). Amboi banyak cuit stok felt untuk mulakan seekor Bird. Bila dah siap kasi kat Nafisah dia kata "Yey Bird!" maknanya dia kenal la design ni..seronok la ibu buat menjadi lagi.

Design bentuk-bentuk asas Bird pun dah siapkan atas kadbod untuk tracing lagi atas felt (apabila baby tengah tidur di petang hari..hehe). Ibu nak buat 2 ekor lagi yang gebu untuk jahit atas kasut..yang tak gebu punya boleh jahit atas baju pulak ehehe..mau bole jadi banyak koleksi Bird ni.

Itu lah cerita "Bird" ala Angry Bird yang comel ini dibuat daripada polyester felt dengan jahitan tangan. Anda boleh pilih untuk jadikan si comel ini sebagai KEYCHAIN atau HANDPHONE STRAP. Cuma tambah RM2 untuk tambahkan nama di bahagian belakang. Kami buatkan khas untuk anda!

Handmade craft from polyester felt. Can choose to have this cute birdie as KEYCHAIN or HANDPHONE STRAP. Add RM2 to have your name at the back. Specially tailormade for you!

 ::Untuk HARGA dan TEMPAHAN boleh klik ke page KEDAI STYLO IBU 

Keychain Felt Gebu - Bear


KRAF FELT GEBU "BEAR"

"Bear" yang comel ini dibuat dan daripada polyester felt dengan jahitan tangan. Anda boleh pilih untuk jadikan Bear ini sebagai KEYCHAIN atau HANDPHONE STRAP. Cuma tambah RM2 untuk tambahkan nama di bahagian belakang. Kami buatkan khas untuk anda!

Handmade craft from polyester felt. Can choose to have this cute teddy bear as KEYCHAIN or HANDPHONE STRAP. Add RM2 to have your name at the back. Specially tailormade for you!

 ::Untuk HARGA dan TEMPAHAN boleh klik ke page KEDAI STYLO IBU  

Wednesday, June 27, 2012

Selamat Malam

Salam malam..saje letak post nie nak cuba berapa laju aplikasi Networked Blog tarik Post dari blog ni ke facebook page Stylo Ibu. Baru buat supaya semua kenal ibu:-) Hmm..macam lambat je agaknya esok baru live.
Takpe selamat malam ibu ibu dan si manja baby semua. Jangan lupa baca doa tidur ya (BismikAllahummaAhyaWaAmut)
Comel je bunyi pelat Nafisah 2 tahun baca doa..buat ibu tersenyum sebelum tidur. alahai si comel.
ZZZ

Thursday, June 21, 2012

Handmade felt gebu

Nah, ibu sudah siapkan felt gebu. Dibuka untuk tempahan juga, ada ke yang berminat ehehe :-)

Kraftangan Felt Gebu - Boboi, Bird dan Bear. Handmade untuk tempahan rosnah.miskan@gmail.com

Kraf craft handmade -- kain felt dan isi fibre -- jadi Felt Gebu

Khas untuk anak kesayangan yang sukakan mainan comel-comel, ibu akan buatkan cenderamata Felt Gebu. Jadi jimat lah tak perlu beli keychain atau penyangkut handphone. Hm kakak tolong ibu lukis design bentuk apa ye, nanti ibu jahit dan letak isi Fibre supaya jadi gebu. Sabar ye.



Nafisah "pembantu" ibu yang comel sedang bergaya dengan starter kit felt