Followers

Friday, December 7, 2012

Buku Mewarna Kanak-Kanak (Print Version)

Dikongsikan beberapa website untuk mencari gambar atau ilustrasi kosong (yang free) untuk kita download dan kumpulkan buat sendiri buku mewarna. Maklumlah cuti sekolah panjang lagi, apa kata teruskan aktiviti "motor" tangan dan imaginasi anak-anak dengan memberikannya "tempat" untuk "berkarya". 

Sebaiknya download saiz asal yang besar supaya cantik apabila dicetak sebagaimana kita beli di kedai, baru puas hati. Ini contoh di mana kita boleh 

1. Gambar kartun popular di sini : http://1coloring-pages.com
2. Lain-lain gambar boleh cari melalui http://images.google.com dengan carian contoh : "free drawing coloring pages" dan lain-lain

Saya pun ada kumpulkan untuk dijadikan buku mewarna. Kalau nak Download Buku Mewarna (PDF) saya pun boleh (takde copyright, bolehlah kita berkongsi)
Setiap gambar di bawah muat untuk 1 page kertas A4. Jadi saya buatkan 8 page supaya boleh print depan-belakang (untuk 4 helai kertas A4). Semoga berguna kepada korang yang menjadi urusetia hari keluarga atau pertandingan mewarna ya :-)


Tapi ibu ayah sekalian perlu berhati-hati juga ya memilih gambar atau karakter kartun yang baik-baik untuk anak-anak ok. Sampai jumpa lagi.

2 comments:

  1. just drop by utk ucapkan terima kasih. kami guna yer koleksi mewarna ni. ^_^

    ReplyDelete
  2. TERIMA KASIH...boleh gunakan untuk anak mencolor nie

    ReplyDelete